Kulturmøder på Roskilde Festival Rotating Header Image

Verdensborgerskab & Nye blikke på Roskilde Festival

Nå, men Nalle Kirkvåg har så lige kikket på det her med Roskilde Festival Højskole og RF mm.  Og det ser sgu’ godt ud! For ud over at Højskolen samarbejder med PolykromFonden om Kulturmøder på Roskilde Festival, så laver man også en række andre meget spændende projekter. Tjek f.eks. lige Musik møder tegninger, hvor disse tegneseriekunstnere tegner med og mod hinanden til et improviseret lydtæppe på en lang papirrulle. Og hvor stregerne projiceres op på et lærred, så publikum også er med.

Og tjek Spoken Word, hvor Søren Ulrik Thomsen og Matilde Walter Clark læser op, hvor Debattimen debatterer magt, tegneserier og øl, Musiktime tilsætter forskellige litterære udtryk musik. Hvor der er besøg af Mette Moestrup og Hvedekornstimen, Jens Blendstrup Dorph/Pasternak, Lars Frost, Josephine Klougart og den Orange ordbog.

På ReCycling Waves kan du opleve lydinstallationen ReCycling Waves, der fungerer som en sonisk legeplads, hvor publikum bygger, manipulerer samt udvikler en stor lydcollage. Installationen, der er skabt af Valdemar Schultz Andreasen og Mikkel Bech-Hansen, giver 16 publikummer ad gangen mulighed for, gennem genbrug af ødelagte ghettoblastere, tomme øldåser, trylledej eller vandskåle, at bygge små elektriske sensorer, der kan manipulere værkets lyde i realtid. Og man kan sende lydbidder optaget på mobiltelefon til værket, som så integreres i værkets æteriske lydkulisse. Disse lydcollager bliver altså skabt live, og vil desuden blive optaget, samt gjort tilgængelige som podcasts!

Verdensborgerskabet er muligheden for at indgå i det globale fællesskab. Ideen er, at man som enkelt person kan og bør engagere sig i dette fællesskab. Det kom­mer bl.a. til udtryk i måden, det enkelte individ orienterer sig internationalt. Verdens­borgeren går ind i globale problemstillinger, diskussioner og er her med til at danne og forstærke fællesskaber og skabe nye muligheder for internationale, nationale og/eller lokale løsninger på globale problemer. Verdensbor­geren er velvidende om, at han/hun ikke kan eller skal ændre hele verdenen, men at det er mu­ligt som individ aktivt at påvirke globale forhold og skabe forandring ved fx at ændre på nære forhold.

Og vi hilser fra Roskilde Festival Højskole, der inviterer til åbning af containeren og fernisering med kunstner Maj Hasager søndag d. 26. juni kl. 14. Containeren danner rammen om et hav af aktiviteter vedrørende Verdensborger-pro­jektet. Alt dette foregår i warm-up-dagene…i Art City fra søndag d. 26. juni kl. 14 til torsdag d. 29. juni. Mere om det altsammen her…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = one