Kulturmøder på Roskilde Festival Rotating Header Image

Adgang til Roskilde Festival

I år sker der noget nyt. Nå ja, det gør der jo hvert år, men i år er det nye bl.a., at der er hele 5 indgange til camping, når denne åbner for alle lørdag 25. juni kl. 18.00. Det betyder, at du skal booke den indgang, du vil ind ad. Dette gør, at alle bliver mere jævnt fordelt ved de 5 indgange, så Roskilde Festival “forventer at have alle inde i løbet af kort tid. Men det kræver, at I hjælper os med at hjælpe jer”.

Du har adgang til alle campingarealer, uanset hvilken indgang du benytter!
Tricket er, at hvis du har planer om at slå din lejr op tidligst muligt, f.eks. lørdag d. 25. hvor camping åbner, ja så kan du foretage en indgangsbooking. Og det er gratis, samt sikrer dig altså adgang fra lørdag 25. juni kl. 18.00. Du går bare ind på burl.dk/booking og taster dit billetnummer, samt vælger, hvilken indgang du vil ind ad. Og så får en print-selv-billet sendt til din mail. Hvis du ombestemmer dig, kan du ombytte til en anden indgang på burl.dk/indgangsombytning, hvilket altså koster et gebyr på 20 kr.!

8.000-12.000 gæster pr. indgang
Hver indgang har et max. antal bookinger og kan derfor godt lukkes for yderligere bookinger. Kapaciteten for de fem indgange er:

  • Indgang 1: 8.000
  • Indgang 2: 9.500
  • Indgang 3: 8.000
  • Indgang 4: 12.000
  • Indgang 5: 9.500

Bemærk at indgange kan blive udsolgt, for senere igen senere at have ledige pladser. Det skyldes, at du i princippet altid kan ændre dit valg af indgang.

Din festival starter, når du har armbåndet på
Når du ankommer til din indgang, vil servicevagter spørge efter din bookingbillet, så RF sikrer, at alle står de rigtige steder. Er du kommet til en forkert indgang, vil RF guide dig videre. Der kører Shuttlebusser mellem alle indgangene, ligesom der kører busser fra Roskilde Station. Busserne kører fra kl. 09.00.

Når indgangene åbner 25. juni kl. 18.00, skal du fremvise din billet. RF venter dog med scanningen af billeten til senere, da det jo handler om at få alle ind så hurtigt som muligt. Du bliver i stedet udstyret med et midlertidigt armbånd, som er gyldigt frem til tirsdag 28. juni kl. 12.00. Du skal altså beholde din billet, når du går ind. Når du er kommet ind og har slået lejren op, så kan du ved alle indgange bytte billetten til dit rigtige Roskilde Festival armbånd.

RF anbefaler dig ikke at komme før lørdag! RF tilbyder nemlig ingen service ved indgangene, ligesom du ikke må campere i området. RF tilbyder heller ikke salg af mad og drikke. Dog vil der være mulighed for at komme på toilettet samt adgang til vand fra vandposter. Så RF anbefaler, at du får dig en god nattesøvn, så du i stedet for ankommer frisk om lørdagen, klar til en hel uges festival.

SMS-tjeneste
Festivalen har oprettet en sms-tjeneste for hver indgang, så du kan få relevant information om adgangsforholdene. Dette er helt gratis. Tilmeld dig servicen ved at sende teksten rf entrance 1 (erstat nummeret med den som indgang, du har booket til) til 1204.

Hvordan ser indgangene ud?
Ved hver indgang er der flere ’båse’ med kø-afmærkere, som du kender det fra pit-køerne ved Orange Scene og Arena. Det gør, at alle nemmere kan respektere rækkefølgen, man ankommer i. Det betyder også, at du nemmere kan komme ind og ud af køen.

RF er i fuldt sving med at skabe indgangene. Du kan her se et eksempel på en indgang. Som du kan se på billedet, ligger indgangen oven på nogle campingfelter. Når RF så har fået publikum igennem om lørdagen, reducerer de indgangene til East, West og ved togstationen, som mange kender fra tidligere år. På den måde bliver disse områder frigjort til camping.

Kort (m.zoom.funktion) over hele festivalen…inkl. de nye indgange.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three × 2 =