Kulturmøder på Roskilde Festival Rotating Header Image

Den alsidige redaktion

Som det fremgår af gårsdagens blog, var Kulturmøders redaktion på researchtur til festivalen i lørdags, hvor vi bl.a. oplevede, hvordan hele publikum.camping blev indtaget præcist kl. 18.00 i god ro og orden, hvilket du bl.a. kan se billeder af her.

Men ud over det obligatoriske billede dér foran Orange Scene, fremgår det også af billedet, at der er tale om en meget alsidig redaktion. Vi er både kvinder og mænd i forskellige aldre, ja der er hele 26 år ml. yngste og ældste redaktionsmedlem. Vi er hetero- og homosexuelle, samt blandet etnictet, nationalitet og politisk samt religiøs overbevisning.

Men hvorfor er det vigtigt, spørger du måske dig selv. Og tak for det, det er nemlig et reelt og super godt spørgsmål!

Den alsidige redaktion er med vilje valgt, fordi det giver os mulighed for at se med nogle andre øjne på en festival, der jo i høj grad er domineret af hvide, ofte veluddannede middelklasse unge (samt ikke helt så unge) mennesker, der langt primært er af heteroseksuel observans – eller heteronormativt, som det jo også hedder.

Nu skal vi selvfølgelig lige påpege, at der jo intet som helst er i vejen med at være hvid, veluddannet middelklasse ung/ikke helt så ung og heteroseksuel, slet ikke overhovedet! Men når dette er en norm, hvor vi f.eks. langt primært kun ser hvide mennesker på en festival, der hylder alsidighed og det alternative, er der måske alligevel grund til at lige at stoppe engang samt tænke nærmere over de normer, der er gældende på denne landets største musikfestival.

For mens Roskilde Festival jo definerer sig som alternativ, ja så er festivalens publikum måske ikke helt så alternative, som man fra RFs side synes, håber på eller godt kunne tænke sig. Også derfor vil vi med dette projekt undersøge noget af alt det, der ikke er normativt almindeligt, heller ikke på en festival som denne. Men det og meget mere kan du høre endnu mere om, når vi fra på fredag d. 1.7 lægger de første af de i alt 6-7 podcast ud til fri aflytning bl.a. på dette site. Kort sagt, fortsættelse følger…

P.S.
Og nej, baby er ikke med til at producere Kulturmøder på Roskilde Festival, men var blot med mor og far på festival netop denne ene dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + = thirteen